Werking:
Het menselijk gehoor is een kostbaar bezit. En toch gaan veel mensen er erg slordig mee om. 80 dB aan geluid is al genoeg om een gehoorbeschadiging te veroorzaken. Ter illustratie: een slijptol levert al snel 115 dB aan lawaai op, het geluidsniveau in een disco loopt vaak tegen de 110 dB en een motorrijder wordt blootgesteld aan maar liefst 120 dB windruis langs zijn helm. Geluid wordt, afhankelijk van het geluidsniveau, na een bepaalde tijd schadelijk. De schade die hierbij ontstaat, is niet meer ongedaan te maken, eenmaal beschadigde cellen kunnen niet meer herstellen.

Vanaf een geluid van 80 dB hebben uw oren bescherming nodig. Maar wat doen gehoorbeschermers op maat nu precies? Onze beschermers, de otoplastieken, werken met een demping filter die bepaalt hoeveel geluid er maximaal door mag komen. U kunt zich voorstellen dat er voor verschillende situaties diverse filters nodig zijn. Een medewerker van een drukkerij benodigd andere filters dan bijvoorbeeld een bouwvakker.

In alle denkbare gevallen beschermt de gehoorbescherming tegen schadelijk geluiden, spraak- en waarschuwingsgeluiden blijven echter hoorbaar. De hoge, schadelijke tonen worden maximaal gedempt. Deze schadelijke geluiden worden teruggebracht naar een veilig niveau (net onder de 80 dB). De niet schadelijke geluiden krijgen vrije doorgang.


Gabriëls Gehoorbescherming heeft speciaal voor de muzikant MUZIKANT gehoorbeschermers  ontwikkeld, met een gelijke vlakke demping van -9, -15 of -22 dB over de gehele frequentieband. Zo kan de muzikant het ritme van de muziek te allen tijde blijven volgen.

Korte samenvatting:

Een gehoorbeschermer dempt het schadelijke geluid terug tot een veilig niveau tot net onder de 80 dB, terwijl  het filter, het spraak gedeelte en waarschuwing geluiden nog redelijk goed doorlaat. Door het hoge draagcomfort en de lange levensduur, is een gehoorbeschermer op maat, het meest doeltreffende product tegen lawaai.

>Gehoorbescherming, gehoorbeschermers, oordoppen, oordop, oordopjes,gehoorbescherming op maat, oordoppen op maat, otoplastieken, slaapdoppen, portofoon oordoppen, portofoon set, slaapdoppen op maat, muzikanten oordoppen, muzikanten gehoorbeschermers, in ears, in ear monitors, earplugs, festival oordopjes, werk oordoppen, uitgaan oordoppen, motor oordoppen Gehoorbescherming