Veel gehoorschade onder bouwvakkers
 
Het lawaai op bouw plaatsen is een veel voorkomend probleem, met grote gevolgen voor de bouwvakkers. Een op de vijf heeft last van gehoorschade en bij 13 procent van de bouwvakkers is 'lawaaidoofheid' vastgesteld. 

Dat blijkt uit cijfers van het kennis- en adviescentrum Volandis, die de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid vrijdag heeft bekendgemaakt.

In 2014 werden bij het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCVB) 2.490 meldingen gedaan van gehoorschade, waarvan 86 procent uit de sector bouwnijverheid kwam. Gehoorschade is niet te genezen.

De Inspectie SZW gaat daarom in de laatste maanden van 2016 intensief controleren op te hard geluid op bouwplaatsen. Als er lawaai wordt geconstateerd van 85 decibel of hoger en er wordt geen gehoorbescherming gedragen, wordt het werk stilgelegd en een boeterapport opgemaakt.

>Gehoorbescherming, gehoorbeschermers, oordoppen, oordop, oordopjes,gehoorbescherming op maat, oordoppen op maat, otoplastieken, slaapdoppen, portofoon oordoppen, portofoon set, slaapdoppen op maat, muzikanten oordoppen, muzikanten gehoorbeschermers, in ears, in ear monitors, earplugs, festival oordopjes, werk oordoppen, uitgaan oordoppen, motor oordoppen Gehoorbescherming